Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güne yükselişle başlayan ABD hisse senetleri FED'in 15 marttaki toplantı tutanaklarını açıklamasının ardından kayıp ve kazanç arasında gidip geldi.

Texas Instrument'ın National Semiconductor için verdiği teklif ile teknoloji hisselerinin önderliğinde ABD hisse senetleri hızlı yükseliş yaşadı. Fakat FED'in teşvik programı ile ilgili ikiye bölündüğü haberleriyle hisseler kazançlarını eritti. Ardından son saatte traderların kar satışları ile Borsa ekside kapandı.

Önceden yüzde 0.4 kadar tırmanış kaydeden Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.02 düşüşle New York'ta 1332,64 seviyesinden günü kapattı. Dow Jones Endüstri Endeksi ise yüzde 0.05 gerileyerek 12393.80 seviyesine düştü. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.07 artışla 2791.19 seviyesine ulaştı.

FED'in 15 marttaki toplantısının bugün açıklanan tutanaklarına göre; politika yapıcılar; 600 milyar dolarlık tahvil satın alım programı tamamlandıktan sonra para politikası konusunda izlenecek yol ile ilgili fikir ayrılığı yaşamaları sebebiyle rekor teşviği kaldırmaya başlama konusunda ikiye ayrıldılar.