Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

KUŞADASI (A.A) - 08.04.2011 - Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Gregory M. Kiez, işletmelerine Citi Venture Capital International'ın (CVCI) 200 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.

Kiez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören ve çok çeşitli alanlarda yatırımlar yapan, halka açık Global Yatırım Holding A.Ş'nin bir iştiraki olan Global Liman İşletmeleri A.Ş ile Citi Venture Capital International'ın Global Liman'da azınlık kalmak suretiyle 200 milyon dolarlık prensip anlaşmasına vardığını belirtti.

Dünyadaki en büyük finansal kuruluşlardan birinin özel sermaye kolu olan CVCI ile anlaşmaya vardıkları için çok mutlu olduklarını anlatan Kiez şöyle konuştu:

''Global Liman İşletmeleri Türkiye'deki ve bölgedeki büyüme stratejisini uygularken, Citi'nin pazar kullanımından olduğu kadar, bu işlemin getireceği ilave finansmandan da yüksek miktarda fayda sağlayacaktır. Global Liman İşletmeleri Türkiye'nin lider liman işletmecilerinden biridir. Global Liman İşletmelerinin faaliyetleri konteyner, dökme ve genel kargo elleçleme işlerini yürüten ticari limanlar ile kruvaziyer gemileri, feribotlar, yatlar ve mega yatlara hizmet veren kruvaziyer operasyonlarını içermektedir. Global Liman İşletmeleri, halihazırda ticari ve kruvaziyer limanı olarak kullanılmakta olan ve Türkiye'nin Akdeniz sahilinde Antalya'da yer alan Port Akdeniz, ülkenin en büyük kurvaziyer limanı olan Kuşadası Limanı ve mega yat, kruvaziyer ve feribot iskelesi olarak kullanılan Bodrum Yolcu Limanı olmak üzere Türkiye'de üç tane liman işletmektedir.

CVCI'ın Global Liman İşletmelerine yapacağı yatırım nihai anlaşmaların imzalanması ve resmi izinlerin (Rekabet Kurumu izni dahil) alınmasına bağlı olup, Mayıs 2011'de bitmesi beklenmektedir.''

CVCI Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Bölgeleri Başkani Sunil Nair ise Türkiye'deki altyapı sektörünün iyi bir yatırım alanı olduğunu belirterek, ''Altyapı sektörü CVCI'ın asıl odaklandığı yatırım alanı olduğundan, Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin CVCI'ın iştiraklerinden biri olacak olmasından dolayı çok mutluyuz'' dedi.