Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, ABD Hazinesi'nin bu haftaki üç ihalesinden ikincisinde bugün 21 milyar dolarlık 10 yıl vadeli hazine tahvili ihalesi öncesi değer kaybetti ve dünkü son bir ayın en büyük kazancını geri verdi.

Bank of America Merrill Lynch, bilgilendirme raporunda, faizlerin yükselişe yöneldiğini kaydetti ve yatırımcılara, enflasyon endieşelerinden dolayı, hisse senetlerini tahvillere yönelmesi tavsiyesinde bulundu. Borçlanma kağıdının vadesi boyunca enflasyon beklentilerinin bir ölçüsü olan, 10 yıl vadeli hazine kağıdı faizi ile enflasyondan korumalı tahvilin faizi arasındaki fark 2.65 yüzde puanı oldu. Bu fark, 11 Nisan'da 2.67 yüzde puanına çıkarak, son üç yılın en yüksek düzeyine ulaşmıştı.

Japonyanın piyasa değeri açısından en büyük ikinci aracı kurumu olan  Daiwa Asset Management Co.'nun Tokyo ofisinden Tsutomu Komiya, "Tahviller çok fazla değer getirmiyor" dedi ve Toparlanmaya giden yol engebeli, ancak trend yukarı yönlü" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD hazine tahvilinin faizi, Londra saati ile 06:51'de, 3 baz puan yükselerek % 3.52'ye çıktı. Şubat 2021'de vadesi dolacak % 3.625 faizli tahvil 7/32 ya da 1,000 dolar nominal değer başına 2.19 dolar düşerek 100 27/32'ye geriledi. Faiz dün 9 baz puan düşmüştü.