Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası'nda yüzde 0.3'lük düşüşün ardından yüzde 0.2 değerlendi ve ton başına 9,639.50 dolardan işlem gördü. Kontrat, dün ekonomik büyümenin yavaşlayacağına dair endişelerle yüzde 2.3'lük kayıpla 9 Mart'tan beri en büyük gerilemeyi kaydetti.

Orient Futures'ta analist olan Ying Haoliang, bakır için uzun dönemli beklentilerin değişmediğini ve talebin artacağı konusunda iyimser olduklarını belirtti. Ying, bakır talebinin bu yıl yüzde 10'dan daha fazla artacağını dile getirdi.

Economic Information Daily'nin bugün bazı analistlerle yaptığı araştırmaya göre, Çin'in zorunlu karşılık oranlarını 15 Nisan veya 22 Nisan'da 50 baz puan artırabileceğini belirtti. Çin, enflasyonu çevrelemek ve varlık balonu riskini sınırlamak için zorunlu karşılıkları bu yıl üç kez artırdı.

Japonya'da 12,000'den fazla insanın ölümüne neden olan deprem ve nükleer felaket sonrasında hükümet altı ay içinde ilk kez ekonomik büyüme tahminini aşağı çekerken ülke, dün ve bu sabah da depremle sarsıldı.