Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, iyi çıkmaları beklenen Avrupa fabrika satışları ve ABD perakende satışlar verileri öncesi, dün son dört haftanın en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra yükseliyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri de yukarı yönde hareket etti.

Schneider Electric SA, Tyco International Ltd. ile görüşmelerde bulunmadığını açıklaması sonrası yüzde 1.5 değer kazandı. Alcatel-Lucent SA, Morgan Stanley'in hisse tavsiyesi sonrası yüzde 3.5 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:33'te, yüzde 0.2 yükselerek 276.9 puana çıktı. Endeks dün, Japonya'nın nükleer kriz seviyesini yükseltmesi ve Alcoa'nın satışlarının beklenenden kötü çıkmasının ardından yüzde 1.7 değer kaybetmişti. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi, 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 4.9 aşağıda. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) kontratı yüzde 0.3 yükselerek 1,312.4 puana çıktı.

ABD'nin varlık bakımından ikinci büyük bankası olan JPMorgan Chase & Co. bugün New York saati ile 07:00'de karını açıklayacak. Bloomberg'in analistlere dayandırdığı araştırmasına göre, satışlar düşmüş olsa bile, bankanın birinci çeyrek net karı 4.9 milyar dolara çıkabilir. Banka geçen yılın aynı döneminde 3.3 milyar dolar kar açıklamıştı.

Louis Capital Markets LP'den John Plassard, "Piyasa Japonya ve Kuzey Afrika'daki sorunlar üzerinde odaklanmıyor. Bu nedenle, şirket karları ve bugünkü ekonomik veriler piyasa bekleyişlerini etkileyecek" dedi ve "JPMorgan'ın karı bankacılık sektörünün yönünü belirleyebilir" şeklinde görüş bildirdi.