Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın ikinci en büyük şeker üreticisi konumundaki Hindistan'da çiftçilerin daha çok ekim yapmasıyla şeker üretiminin üçüncü yılda da artması bekleniyor.

National Federation of Cooperative Sugar Factories'in (Hindistan Şeker Fabrikaları Kooperatifi Milli Federasyonu) yöneticisi Vinay Kumar, şeker üretiminin bu yıl yüzde 5 artarak 1 Ekim'den başlayan 12 aylık dönemde 25 milyon metrik tona ulaşacağını söyledi. Kumar, ayrıca önümüzdeki yıl ihraç edilecek üretim fazlası olacağını belirtti.

Singapur'daki Standard Chartered'da tarım analisti olan Abah Ofon ise, artan üretim ve ihracatın vadelilere baskı yapmasının söz konusu olduğunu dile getirdi.

Yükselen gıda fiyatları Mısır ve Tunus'ta başlayan ve Libya ile birçok Ortadoğu ülkesine yayılan ayaklanmaları tetikleyen en önemli unsurlardandı.

Goldman Sachs Group, 12 Nisan'daki raporunda şeker fiyatlarının önümüzdeki 6 ayda yüzde 18 düşerek 20 cent/lb seviyesine gerileyeceği tahmininde bulundu. Emtia, bugün New York'ta 24.38 cent'ten işlem gördü.

Indian Sugar Mills Association yöneticisi Abinash Verma bugün verdiği bir röportajda, ülkede geçen yıl 4.89 milyon hektar olan ekim alanının yüzde 5 artabileceğini dile getirdi.