Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, JPMorgan Chase & Co.'nun karının beklenenden daha iyi çıkması ve perakende satışların dokuzuncu ay üst üste artış göstermesi sonrası yüksldi. Bu yükseliş ile birlikte, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği en uzun süreli düşüş dönemini tersine çevirdi.

JPMorgan Chase & Co., karının yüzde 67 artarak arka arkaya ikinci ekz rekor seviyeye çıkmasının ardından yüzde 1.3 yükseldi. Alcoa Inc., dünkü kayıplarının ardından bugün yüzde 1 değer kazandı. Google Inc. ve Microsoft Corp. bir analistin her iki şirketin de ABD arama piyasasındaki payının arttığını kaydetmesi sonrası yükseldi.

S&P 500 Endeksi, New York saati ile 09:34'te, yüzde 0.4 yükselerek 1,319.77 puana çıktı. Dow Jones Endeksi ise 55.62 puan ya da yüzde 0.5 yükselerek 12,319.20 puana ulaştı.

KBL Richelieu Gestion'un Paris ofisinden Clemence Bounaix, "Düşüşlerin ardından soluklanıyoruz" dedi ve "İyi makroekonomik sonuçlar bekliyoruz ve bu durum şirket karlarında yansımasını bulmalı" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri dün, Japonya'nın nükleer kriz seviyesini artırması, petrol fiyatlarındaki düşüş ve Alcoa'nın satışlarının beklenenden kötü çıkması sonrası, dördüncü gün üst üste düşüş gösterdi. S&P 500 Endeksi, hükümetin teşvik tedbirleri ve beklenenden daha iyi çıkan şirket karlarının etkisi ile, 2011 yılında yüzde 4.5 yükseldi.