Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bölgenin fabrika üretimin artması ve JPMorgan Chase'in rekor kar açıklaması ile 4 haftalık büyük düşüşünden dönen Avrupa hisse senetleri değer kazandı.

Morgan Stanley'in hisselerini önermesiyle Alcatel-Lucent SA hisseleri yüzde 7.5artış gösterdi. Apple'in iPhone'unun çip tasarımcısı ARM Holdings Plc hisseleri ise yüzde 6.8 yukarı çıktı. Exane BNP Paribas; inşaat ve metal üreticilerinin görünümünü yükselttikten sonra Avrupa çapındaki hisseler değer kazandı.

1 Nisan tarihinden beri en büyük kazancını elde eden Stoxx 600 Avrupa endeksi yüzde 0.7 artışla Londra'da 278.25 seviyesinden kapandı. Bu yılın en yükseği olan 17 şubattan beri yüzde 4.4 değer kaybeden endeks; Japonya'daki Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki erimeyle ortaya çıkan radrasyon sızıntısının tehlikesinin Çernobil faciası ile aynı olan ve en yüksek seviye diye bilenen seviye 7'ye yükseltilmesi ile Alcoa'nın analistlerin tahminlerini ıskalaması nedeniyle dün yüzde 1.7 geriledi.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 16'sı günü yükselişle kapadı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ve Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.8 değer kazanırken Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 1.1 tırmandı.