Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Fed, ekonominin ülkenin büyük bölümünde, imalat sanayi öncülüğünde, istihdam piyasasının bölgelerin çoğunda iyileşme işaretleri göstermesi ile birlikte, Şubat ve Mart aylarında "ılımlı" bir hızda genişlediğini kaydetti.

Fed, dün akşamki Bej Kitap raporunda, "Birçok bölge iyileşmelerin yalnızca ılımlı bir hızda olduğunu kaydederken, bölgelerin büyük çoğunluğu kazançların sektörlere yayıldığını belirtti" şeklinde görüş belirtti. Emtia maliyetleri satıcıları fiyatları artırmaya zorlarken, ücret artışlarına yönelik baskılar "zayıf ve bastırılmış" durumda.

Bu rapor, Başkan Ben Bernanke'nin iki kurmayı Janet Yellen ve William C. Dudley'in, ekonominin rekor miktardaki teşvikleri geri çekmeye yetecek güçte toparlanmadığı yolundaki görüşlerini destekleyebilir. Fed, 2008'den bu yana politika faizini sıfır seviyesine yakın tutarken,Haziran ayına kadar 600 milyar dolarlık varlık alımı yaparak ekonomiyi desteklemeyi amaçlıyor.

Fed, FOMC toplantısına iki hafta kala açıkladığı raporunda "Kısa vadeye odaklanan raporların çoğu yukarı yönlü" görüşünü savunarak, "Ancak bazı bölgeler, belirsizliğin yüksek olduğunu da kaydetti" şeklinde görüş bildirdi.