Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bankalara ve hanehalkı mallarının üreticilerine gelen satışların etkisi ile, üçüncü gün üst üste aşağı yönde hareket ediyor. ABD endeks vadelileri düşerken, Asya hisse senetleri yükseldi.

Banca Popolare di Milano Scrl, İtalya Merkez Bankası'nın bankadan sermayesini güçlendirmesini istediği yolundaki haberlerin etkisi ile yüzde 3.2 düştü. Reckitt Benckiser Group Plc, şirket CEO'sunun emekliliğini istemesinin ardından % 6.5 düştü. Danone, satışlarının analistlerin tahminlerini aşmasının etkisiyle yüzde 1.4 yükseldi.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:34'te, yüzde 0.4 düşerek 277.22 puana indi. Endekste dahilinde, yükselen bir hisse karşılığı 2 hisse düştü. Endeks bu hafta şu ana dek yüzde 1.6 düştü ve 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın en yüksek seviyesinden başlattığı düşüşü yüzde 4.8'e genişletti.

HSBC Holdings Plc'in Hong Kong ofisinden stratejist Garry Evans, "Şu anda oldukça fazla sorun var" dedi ve "Petrol fiyatları bunlardan en belirgin olanı petrol fiyatları. Petrol fiyatları Tüketici Güvenini etkilemeye başlıyor. Ancak daha az belirgşin olan, petrol fiyatlarının şirket kar marjlarını etkileyecek olması. Bu nedenle, şirket karları insanların tahmin ettiği kadar iyi olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) vadeli kontratı, işsizlik başvuruları ve üretici fiyatları endeksi verileri öncesi yüzde 0.2 düştü. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Toshiba Corp.'un, karının önceki tahmini aşabileceğini açıklamasının ardından yükselmesinin etkisi ile yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.