Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları aşağıda seyrediyor ve New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin altı günde beşinci kez düşebileceğini işaret ediyor.

Finans şirketleri, Goldman Sachs Group Inc.'nin sektörün notunu düşürmesinin ardından hareketlebilir. iPhone ve iPad'in üreticisi Apple Inc. yüzde 1 değer kaybetti.

Haziran vadeli S&P 500 kontratı, Londra saati ile 10:45'te, yüzde 0.4 düşerek 1,303.3 puana indi. Dow Jones endeks kontratı yüzde 0.3 düşerek 12,160 puana inerken, Nasdaq-100 kontratı tüzde 0.4 gerileyerek 2,2998.75 puana geldi.

Credit Suisse Asset Management'ın Londra ofisinden kıdemli danışman Bob Parker, "Açık bir biçimde, hisse senedi piyasaları şu anda çok sayıda sorunla karşı karşıya. Japonya'daki nükleer kriz ve deprem sonrası ekonominn durumu, yüksek petrol ve fiyatları ve daha da önemlisi bazı şirket karlarının görünümlerinde indirimler bu sorunlar arasında sayılabilir" dedi.

ABD'de hisse senetleri dün, Fed'in raporunun, ekonominin Başkan Clinton'ın harcamaları kısmasını ve vergileri artırmasını dengeleyebilecek kadar güçlü olduğunu belirtmesi sonrası ortaya çıkan iyimserlikle, dört günlük düşüşünü tersine çevirdi. Haftanın başlarında, S6P 500 Endeksi, Japonya'da depremden hasar gören nükleer reaktörün Çernobil'den daha fazla radyasyon sızıntısına neden olabileceğinin açıklanması ve Alcoa In.'nin satışlarının beklenenden kötü çıkması sonrası son iki haftanın en düşük seviyesine gerilemişti.

Bugün S&P 500 Endeksi'nde aralarında Google Inc.'nin de olduğu dört şirket kar açıklayacak. Google'ın açıklaması New York seansının kapanışından sonra yapılacak.