Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 14.04.2011 - Garanti Bankası A.Ş., 750 milyon lira nominal değerli banka bonosu ihraç başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydına alındığını bildirdi.

Garanti Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, borçlanma aracı ihracı ile ilgili gelişmelere yer verildi.

Açıklamada, banka tarafından 750 milyon lira nominal değerli ve 176 gün vadeli banka bonosu ihracının halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi, bu ihraca ilişkin vade, faiz, dağıtım esasları ve tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için çalışmalara başlanmasına karar verildiği ve söz konusu ihraçla ilgili olarak 1 Nisan 2011 tarihi itibariyle SPK'ya gerekli başvurunun yapıldığının duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, başvurunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Kurul kaydına alındığı belirtilerek, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylı izahname güncelleme metni ve sirkülerin ayrıca yayınlanacağı, Garanti Bankası'nın 176 gün vadeli banka bonosuna ilişkin talep toplama tarihlerinin 18-19-20 Nisan 2011 olduğu kaydedildi.