Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Bloomberg International'a yaptığı değerlendirmede global ekonomide toparlanmanın beklentilerinin üzerinde olduğunu ancak işsizlik oranının ise hala yüksek olduğunu söyledi. Strauss-Kahn konuyla ilgili olarak, "Hala petroldeki fiyat artışları, gelişen piyasalardaki aşırı ısınma ve ülke borçları konuları var, işsizlik de hala yüksek. Ancak önemli olan toparlanmanın devam ediyor olması" dedi.

FAİZ ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

Avrupa hükümetlerinden borç krizine karşı daha global ve kapsamlı çözüm beklediğini dile getiren Kahn, krizin çözümünde faiz oranlarının düşmesinin tek başına yeterli olmadığını savundu. IMF Başkanı, "Faiz oranlarındaki düşüş önemli ancak bunun yanı sıra vade meseleleri var, ihtiyaç duyulan para miktarı meselesi var, finansal sektörün yapısına bağlı konular var. Tüm bunlarla ilgilenilmeli" açıklamasını yaptı.

Portekiz ve İrlanda'daki krizin İspanya'ya sıçrayıp sıçramayacağına dair soruya ise İspanya hükümetinin doğru adımları attığını söyleyerek yanıt verdi.