Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

DENİZLİ (A.A) - 15.04.2011 - Denizli Valisi Yavuz Erkmen, dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton bünyesinde Denizli'de otel yapılması için görüşmelerde bulunduklarını ve prensipte anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Vali Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin turizm ve turizm yatırımlarında atağa kalktığını, birçok firmanın yatırım planlama ya da inşaata başlama aşamasında olduğunu kaydetti.

Yurt içi ve dışında çeşitli fuarlara katılarak Denizli'yi etkin şekilde tanıtmaya gayret ettiklerini ifade eden Erkmen, şunları söyledi:

''Denizli'nin turizmdeki en büyük sıkıntılarından biri turistlerin günübirlik gelmeleri. Hiç olmazsa birkaç gün gelenlerin burada konaklayabileceği şekilde turizm organizasyonu yaratmayı düşünüyoruz. Bu anlamda nitelikli oteller inşa edilmesi, turların günübirlik değil, konaklamalı olması konusunda çalışmalarımız var.''

Dünyaca tanınmış, marka otelleri de bölgeye çekmek istediklerini anlatan Erkmen, ''Bu çerçevede Hilton'un bir otelini Denizli'ye kazandıracağız. Hilton Oteli'ni yapacak olan arkadaşlarımızla görüştük. Prensipte anlaşmaya vardık'' dedi.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz da Denizli'nin turizm potansiyelinin yanında turizm yatırımcılarının da gözdesi haline geldiğini, yatırım belgeli iki 5 yıldızlı otelin yanı sıra üç yıldızlı otel ve moteller ile 6 turizm belgeli tesisin yatırım aşamasında olduğunu kaydetti.

Bunların yanında görüşmeleri devam eden, yatırım için bekleyen, yatırım yapmak için ön fizibilite çalışmaları olan gruplar olduğunu dile getiren Korkmaz, ''Artık bundan sonra Denizli'nin geleceği turizm. Kurtarıcı sektör de turizm'' diye konuştu.