Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, bugün ABD'de yükselmesi beklenen enflasyon verisi öncesi, Google Inc.'nin karının beklenenden kötü çıkmasının etkisi ile aşağı yönde hareket etti. Bu hareket, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin, New York seansı açıldıktan sonra, haftalık kaybını genişletebileceğini işaret ediyor.

Google hisseleri, Almanya'daki işlemlerde, şirketin faaliyet harcamalarının son üç yılın en hızlı artışını göstermesinin ardından yüzde 5.5 düştü. Dow Chemical Co., temettüyü yüzde 67 artırmasının ardından yüzde 1 değer kazandı. Bank of America Corp., ilk çeyrek karını açıklamadan önce, yüzde 1 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi, Londra saati ile 11:00'de, yüzde 0.1 düşerek 1,308.3 puana indi. Dow Jones endeks kontratı yüzde 0.2 düşerek 12,205'e inerken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.1 düşerek 2,298.5 puana geriledi.

Knight Capital Europe Ltd.2nin Londra ofisinden direktör Ioan Smith, "Enflasyon bekleyişleriyle ilgili tartışmalar sürerken, bugünkü veriler çok önemli" dedi ve Çok daha fazla sayıda insanın enflasyon konuşmaya başlaması ile birlikte, Fed her bir veriye izole bir şekilde davranma sorumluluğunda" şeklinde görüş bildirdi.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, dün yaptığı açıklamada, Fed'in fiyatlar çok fazla yükselmeden önce, teşvik programlarını sona erdirmesi gerektiğini söylemişti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke ise geçen hafta, enflasyondaki hızlanmanın muhtemelen geçici olduğunukaydetti.