Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu yıl petrol fiyatlarında yaşanan rallinin enflasyonu tetkilediği ve talebi düşürdüğü spekülasyonuyla petrol fiyatları New York'ta gerileyerek bir aydaki ilk haftalık kaybına yöneldi.

Dünyanın en büyük enerji tüketicisi olan Çin'de enflasyonun Mart ayında ivmelendiğini gösteren veriler sonrasında vadeliler önceki kazançlarını tersine çevirdi. ABD Enerji Bakanlığı'nın geçtiğiniz günlerdeki açıklamasına göre geçen hafta ham petrol stokları 1.63 milyon varil artarak 359.3 milyona ulaştı.

Godman Sachs Group bugünkü bir raporunda, "ABD'de petrol talebinin düşmeye başladığına dair işaretlerle fiyatlarda yakın dönemde düşüş riski arttı" ifadesini kullandı.

Mayıs vadeli ham petrolün varili Nymex elektronik işlemlerde 47 sent düşerek 107.64 dolar oldu. Dün kontrat 1 dolar veya yüzde 0.9'luj artışla 108.11 dolar olarak 11 Mart'tan beri en yüksek kapanışı gerçekleştirmişti. Geçen yıla oranla yüzde 27 yükselen fiyatlar bu hafta yüzde 4.6'lık düşüşe doğru ilerledi.

Haziran vadeli Brent tipi petrol, Londra'daki ICE Futures Europe'ta 27 sent veya yüzde 0.2 düşerek 121.73 dolar oldu. Dün kontrat 33 sent gerileyerek 122 dolardan işlem görmüştü.