Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

(A.A) - Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv Audi'in yeni showroom'unun açılışı için geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, kısa süre önce hükümet tarafından açıklanan ''Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'' çalışmalarının, hükümetin, otomotiv sektörünün öneminin bilincinde olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Hükümetin sektörle ilgili derneklerle 1 yıldır işbirliği içinde çalışma gerçekleştirildiğini, sonuçta ortaya çıkan strateji belgesinin, sektörün önünü açacağını ifade eden Bilaloğlu, ''Planın detayları henüz belli değil ve üzerinde çalışmamız gerekiyor. Ancak şu söylenebilir. Hükümetin otomotivle ilgili strateji belgesi ve eylem planı çalışması yapması çok olumlu bir gelişme. Hükümetimizin gündeminde otomotiv sektörünün önemli noktaya gelmiş olması bizi sevindirdi. Sektörü geliştirmek için belgeler hazırlanıp çalışmalar yapılmasını destekliyoruz'' dedi.

Elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili ÖTV indirimi ve teşvik rakamlarının da henüz açıklanmadığını dile getiren Bilaloğlu, şöyle devam etti:

''Ancak, tüm dünyada çağdaş ülkeler zaten bu araçlara teşvikler veriyor. Türkiye de gerekli teşviki vermelidir. Yalnız otomotiv sektörü için değil, doğal kaynakları tüketmeyen her tür ürün için teşvik verilmelidir. Avrupa'da araçların 100 kilometredeki karbondioksit salınım oranları ölçülüyor. Burada belli bir sınır konması gerekiyor. Mesela 'belli bir miktarın altındaysa, teşvik alması gerekiyor' gibi. Sadece araçlar değil, doğayı koruyan, elimizdeki kaynakları daha somut kullanmaya teşvik edecek tüm teknolojilerin desteklenmesi lazım.''