Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, tek başına fiyat istikrarının yetmediğini, kurtarmadığını belirterek, ''Üretim, yatırım, istihdam, dış ticaret, cari açık, bunların hepsi beraber dikkat edilmesi gereken, üzerinde çalışılması gereken konulardır'' dedi.

Çağlayan, Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası Başkanlığına atanan Erdem Başçı'ya ilişkin bir soru üzerine Çağlayan, Türkiye'nin bir taraftan büyürken, bir taraftan enflasyonu küçülttüğünü kaydederek, ''Merkez Bankası Başkanımız Erdem Bey, kalfalık döneminden, ustalık dönemine gelmiştir. İnşallah, iyi usta olacaktır'' dedi.

Bakan Çağlayan, Merkez Bankası Başkanı ve yönetiminin artık finansal istikrarı hedef alıp, bunu dikkate alan bir yapı içinde olduğunda birbirlerine teşekkür etmekten başka bir şey yapmayacaklarını söyledi. Çağlayan, ''İkinci çeyrekte Merkez Bankasının yaptığı karşılıklar, faiz oranları ile ilgili yapılan çalışmaların semerelerini görme imkanına sahip olacağız'' diye konuştu.

Liranın aşırı değerlenmesinin ithalat canavarını azdırdığını belirten Çağlayan, ''Hukukta bir sistem vardır, suçu işleyen kadar azdıran da azmettiren de suçludur. Burada cari açık eğer bir suçsa bunun altından liranın aşırı değerlenmesi çıkıyor'' dedi.