Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yorgo Provopulos, 2011 yılında ekonomide yüzde 3 oranında küçülme beklendiğini söyledi.

Yunan medyası, Provopulos'un Merkez Bankası olağan toplantısında yaptığı açıklamada, söz konusu küçülmenin yanı sıra işsizlik oranın da yüzde 15'e yükseleceğini ifade ettiğini duyurdu.

Haberlere göre, Yunanistan'ın borcunun konsolide edilmesi konusuna da değinen Provopulos, bunun daha önce de belirtildiği üzere istenmeyen bir durum olduğunu, uluslararası piyasalarda Yunanistan için ''felaket'' anlamına geleceğini, bankalara da olumsuz yansıyacağını sözlerine ekledi.

Diğer yandan, Uluslararası Para Fonu (IMF)-AB-Yunanistan arasındaki memoranduma da atıfta bulunan Merkez Bankası Başkanı, Yunan ekonomisindeki krizin memorandumun sonucu olmadığını aksine memorandum olmaması halinde sorunların çok daha fazla olacağı görüşünü dile getirdi.

Krizin nedeni olarak daha önce izlenen ekonomik kalkınma örneğini gösteren Provopulos, yeni bir kalkınma modelinin hayata geçirilmesinin gerekliliğini de vurguladı.