Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yeniden yapılandırma tartışmaları, Yunanistan'daki tahvil faizlerini euro dönemi zirvelerine taşıdı. Bunun üzerine Yunanistan 1.25 milyar euro değerinde 13 haftalık tahvillerini satmayı planlıyor.

Yunanistan'ın 2 yıllık tahvillerinin getirisi, yetkililerin yeniden yapılandırmaya gidilmeyeceği açıklamalarının yatırımcıları ikna etme konusunda yetersiz kalması sonucunda yüzde 20'nin üzerine çıktı. 10 yıllık tahvillerin getisi ise, Yunanistan'ın yüzde 3.85 faiz ile 13 haftalık tahvillerini ihraç ettiği 15 Şubat'tan bu yana 300 baz puan artış kaydetti.

Piyasadaki fiyat hareketlerinin yatırımcıların ikna olmadığına işaret ettiğini söyleyen Londra'daki Rabobank International'ın stratejistlerinden Richard McGuire, Yunanistan'ın bir süre daha tahvil ihraçlarına devam edeceğini öngördü.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Shauble'nin 14 Nisan'daki konuşmasında Yunanistan'ın yeniden yapılandırmaya gitmesinin gerekebileceğini söylemesiyle, Avrupa genelinde tahviller düşüşe geçti. Bu düşüş trendi, önceki hafta Portekiz'in kurtarma paketine başvurmasının ardından kaydedilen kazançları da sildi.

Schauble, diğer Alman yetkililerinin yeniden yapılandırmayı konuşmasına rağmen, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Angela Merkel'in Özgür Demokratik Partisi'nin bütçe sözcüsü Otto Fricke ise temel sorunun Yunanistan'ın bu yazı geçirip geçiremeyeceği ve ülkenin borçlarını yapılandırmak için seçtiği yollar olduğunu ifade etti.