Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-20 merkez bankaları ve maliye bakanları, Washington'daki görüşmelerinde 7 büyük ekonominin gayrisafi milli hasılalarının G-20'nin yüzde 5'inden daha fazla olduğunu ifade etti. Bu sebeple, ABD, Çin, Japonya, Hindistan, Almanya, Fransa ve İngiltere, G-20 tarafından daha fazla izlenmeye alınacak.

7 büyük ekonominin politikaları, özellikle de küresel ekonomiyi rayından çıkarma riskine karşı mercek altına alınıyor. Listedeki ülkeler öncelikle ticaret açıkları ve fazlaları gibi konularda incelenecek. İncelemenin ardından da küresel ekonominin hasar almasından önce uygun politikaların yerleştirilmesi öngörülüyor.

Yasakoyucular, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gerilimler ile Japonya'daki deprem ve tsunamiden kaynaklanan belirsizliklere rağmen küresel toparlanmanın şimdilik kendi kendini destekleyebilecek seviyede olduğunu belirtiyor.

Citigroup'un G-10 ülkelerinden sorumlu Döviz stratejisti Steven Englander, bu ekonomileri "göz ardı edilemeyecek kadar büyük" olarak niteledi. G-20 şimdi daha ortak bir noktada buluşarak, ortak politikalar uygulama noktasına yaklaşıyor.

G-20, küresel ekonomideki büyümenin ABD talebi ve Çin ihracatına bağımlılığın azaltmaya çalışıyor. Bu da gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini değerlendirebilir.

Englander, yuanın dolar karşısında önümüzdeki 12 ayda 6.18 seviyesine kadar çıkacağını öngördü.