Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA ve SKF AB gibi şirketlerin karlarının tamninleri aşması sonucu, dünkü son bir ayın en hızlı düşüşünün ardından yukarı yönde hareket ediyor. Asya hisseleri geri çekilirken, ABD endeks vadelileri fazla bir değişiklik göstermedi.

Dünyanın en büyük lüks eşya üreticisi LVMH, ilk çeyrek satışların analistlerin projeksiyonlarını aşması sonrası yüzde 3.9 değer kazandı. Dünyanın en büyük rulman üreticisi SKF, karının beklentileri aşması sonucu, Stokholm'deki işlemlerde yüzde 5.5 yükseldi. İlaç üreticisi Novartis AG'nin de karı beklentileri aştı ve hisse yüzde 2.6 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:37'de, yüzde 0.6 yükselerek 274.64 puana çıktı. Endeks, dün Standard & poor's'un ABD'nin görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 1.7 değer kaybetmeişti. Ancak endeks halen, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinin yüzde 4.7 üzerinde.

Banque Martin Maurel'in Marsilya ofisinden Jerome Forneris, "Şirket karlarının kalitesi iyi. Eğer tüm bilanço sezonu böyle geçerse, piyasanın bu konu üzerinde odaklanacağını umuyoruz. Bu iyi haber. Ancak daha sakin bir ortamda, piyasa daha da yükselir. Piyasa halen ürkek" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.1 düşerek bu ayın en düşük seviyesine indi. Standard & Poor's 500 vadeli kontratı yüzde 0.1 aşağıda ve dünkü yüzde 1.1'lik düşüşün daha da genişleyebileceğini işaret ediyor.