Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

-YILMAZ, MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BAŞÇI'YA DEVRETTİ (3)

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Erdem Başçı görevi devraldığı Durmuş Yılmaz'dan üç şey öğrendiğini, bunların ''tevazu'', ''ortak akla verilen önem'' ve ''kararlılık'' olduğunu söyledi.

Başçı, Merkez Bankası İdare Merkezi'ndeki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Yılmaz'ın dil sürçmesine atıfta bulundu ve ''Hoş bir dil sürçmesi oldu. Sizin için Merkez Bankası Başkanı nasıl Süreyya Serdengeçti ise benim için de Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmazdır'' dedi.

Merkez Bankasının kamuoyuna bugün açıklanan ve 2011-2015 dönemini kapsayan Stratejik Planı'nından Durmuş Yılmaz imzalı metni ve bankanın vizyonu ile misyonu bölümlerini okuyan Başçı, ''Sayın Başkanım planınız planımızdır, vizyonunuz vizyonumuzdur, misyonunuz misyonumuzdur'' dedi.

Durmuş Yılmaz ile mesai arkadaşlıklarının 2003 yılında başladığını belirten Başçı, bu süreçte Yılmaz'dan üç şey öğrendiğini söyledi. Bunlardan ilkinin ''tevazu'' olduğunu dile getiren Başçı, ''Merkez Bankası Başkanları mütevazı olabiliyormuş bunu öğrendim'' dedi.

Yılmaz'dan öğrendiği ikinci şeyin ''ortak akıla verilen önem'' olduğunu ifade eden Başçı, ''Merkez Bankası başkanlarının mutlaka ortak akla önem vermesi gerekiyormuş bunu öğrendim'' diye konuştu.

Durmuş Yılmaz'dan üçüncü olarak da ''kararlılığı'' öğrendiğini dile getiren Başçı, ''Merkez Bankası başkanlarının son derece kararlı olması gerektiğini ve bir insanda bu üç özelliğin aynı anda bulunabileceğini öğrenmiş oldum'' dedi.

Başçı, kendisinden öğrendiği bu üç şeyden dolayı Yılmaz'a hem Merkez Bankalılar hem de ülke adına teşekkür etti ve bundan sonraki hayatında mutluluk diledi.