Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su olan Muhammed El-Erian, S&P'nin ABD'nin not görünümü negatife indirmesini değerlendirdi.  El-Erian, S&P'nin yaptığı uyarının Washington'da ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Financial Times gazetesine değerlendirmelerde bulunan El-Erian, S&P'nin ABD'nin kredi notu görünümünü düşürmesinin, ABD ve dünyanın geri kalanı için mali konulara ilişkin zamanında yapılmış bir hatırlatma olduğunu vurguladı. El-Erian'a göre S&P'nin uyarısı Washington'dan yüksek ve açık bir şekilde duyulduğunu savundu.

El-Erian, ABD'de güvenilir bir orta vadeli mali reform programı üzerinde uzlaşma sağlamada başarısızlığın devam etmesi halinde ise ABD toplumunun tüm segmentleri için borçlanma maliyetlerinin artacağını, bu durumun yatırımları, istihdamı ve büyümeyi baltalayacağını belirtti. El-Erian, "bu durumun ayrıca yabancı yatırımcıların hali hazırda abd varlıklarındaki önemli miktardaki pozisyonlarını artırma iştahlarını azaltacak ve ABD dolarını zayıflatacak" diye konuştu.

El-Erian, ABD'nin global parasal sistemdeki merkezi pozisyonunun aşınması riski olduğunu da belirtti.