Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bilişim ve spor endeksi bu yıl resmen Borsanın tozunu attırıyor. Endeksin 11.727 puanlık bantta dalgalandığı yılbaşından bu yana bilişim endeksi yüzde 33.4, spor endeksi ise yüzde 22 oranında değer kazandı.

Bu tarihler arasında borsanın lokomotif hisselerinin bulunduğu İMKB-30 endeksi yüzde 0,25, İMKB - 100 endeksi yüzde 0,91 ve dev sanayi hisselerinin bulunduğu sanayi endeksi ise yüzde 9,70 değer kazandı.

Bilişim ve spor endekslerinin ardından teknoloji ve gayrimenkul yatırım ortaklığı endeksleri ise sırasıyla yüzde 21 ve yüzde 20,5 değer kazandı.

Yılbaşından bu yana bakıldığında yüzde 17,3'lük yükselişle kocaeli şehir endeksi'nin en çok kazandıran ilk 5 endeks arasına girmesi de dikkat çekti.

İMKB'de yılbaşından bu yana bakıldığında 11 endeksin ise değer kaybettiği gözlendi. 1 Ocak- 19 Nisan döneminde en çok değer kaybeden borsa endeksi yüzde 16'lık kayıpla ulaştırma oldu. Ulaştırmayı yüzde 4'lük kayıpla sigorta endeksi izledi. özellikle yabancı yatırımcıların gözdesi bankacılık sektör endeksi ise yılbaşından bu yana yüzde 3,5 oranında değer kaybetti.

Pınar Sungur (psungur@bloomberght.com)