Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, dünkü satış dalgası sonrası gösterge endekslerin son bir ayın en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından durgun seyrediyor. Yatırımcılar, Goldman Sachs Group Inc. ve Intel Corp. gibi şirketlarin karlarını bekliyor.

ABD'nin ikinci büyük chip üreticisi Texas Instruments Inc., kar tahminlerinin bazı analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından, New York işlemlerinin başlarında, yüzde 2.3 düştü. Exxon Mobil Corp. ve ConocoPhillips, petrol fiyatlarının ikinci gün üst üste düşüş göstermesinin ardından, Almanya'daki işlemlerde değer kaybetti.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) kontratı, Londra saati ile 11:25'te, yüzde 0.1 düşerek 1,299.7 puana indi. Endeks dün yüzde 1.1 düşmüştü. Dow Jones vadeli kontratı çok az değişerek 12,141 puana gelirken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.1 düşüşle 2,288.25 puana indi.

Rensburg Sheppards Investment Management'ın Londra ofisinden araştırma müdürü John Haynes, "Kısa vadede hafifce daha az toleranslı bir piyasa göreceğiz" dedi ve "Tekrar piyasaya para koymaya mental olarak hazır olmalarına karşın, yatırımcıların beklemede kalmaları için şok sayıda neden var" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri dün, Standard & Poor's'un ABD'nin not görünümünü bütçe açıkları ve borç yükünü işaret ederek düşürmesinin ardından güçlü satışlarla karşılaşmıştı. S&P 500 Endeksi, şirket karlarının beklenenden daha iyi çıkması ve hükümet teşviklerinin etkisi ile, yılbaşından 15 Nisan'a kadarki dönemde % 4.9 yükseldi.