Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın tahvil faizleri, finansman maliyetlerinin artması nedeniyle ülkenin borçlarını yeniden yapılandırmak zorunda kalabileceği spekülasyonlarının yoğunlaşmasının etkisi ile yeniden rekor seviyelere yükseldi.

Avrupa'da hizmet ve imalat sektörlerinin beklenmedik bir şekilde büyümesinin faiz artıtımı beklentilerini güçlendirmesi sonrası Alman tahvilleri düştü. Yunanistan bugün düzenlediği 13 hafta vadeli bono ihalesinde1.625 milyar euroluk (2.3 milyar dolar) borçlanmaya gitti. Bu ihaleye talep öncekine göre daha az geldi ve faiz yükseldi.

Yunanistan'ın 10 yıl vadeli tahvillerinde faiz, ihale öncesi yüzde 14.66 ile euro dönemi rekor seviyesine ulaştı. Ancak faiz daha sonra gevşedi ve 7 baz puan düşüşle yüzde 14.48 seviyesine geldi.

Yunanistan'ın bugünkü 13 haftalık bono ihalesinde faiz yüzde 4.10 seviyesinde gerçekleşti. 15 Şubat'ta gerçekleştirilen benzer ihalede faiz yüzde 3.45 seviyesindeydi. Yatırımcılar, arz edilen miktarın 3.45 katı taleple geldiler. Bu oran önceki ihalede 5.08 seviyesindeydi.