Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük bakır tüketicisi olan Çin'de imalat sanayindeki olumlu gidişatla bakır fiyatları Haziran'dan beri en uzun süreli kayıplarını tersine çevirerek yükseldi.

HSCB Holdings ve Markit Economist tarafından yayınlanan Çin Satın Alma Yöneticileri (PMI) Endeksi Nisan'da değişmeyerek 51.8'de kaldı.

Kopenhag'daki Danske Bank'ta analist olan Christin Tuxen, "Japonya'daki felaketin Çin'deki faaliyetlere olan etkisine dair endişeler şu an için bir kenara bırakıldı" dedi. Tuxen, Çin'deki büyümenin bakır fiyatları için önemli bir destek olduğunu söyleyerek fiyatların bugünkü yükselişinin temelinde bu verinin yattığını açıkladı.

3 ay vadeli bakır, Londra Metal Borsası'nda 75 dolar tırmandı ve ton başına 9,300 dolar oldu. Fiyatlar düne kadar altı seansta geriledi ve toplamda yüzde 6.6'lık düşüş kaydetti. Temmuz vadeli bakır, New York Comex'te yüzde 0.4 yükselerek 4.233 dolar/lb oldu.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, konut başlangıçları Mart ayında önceki aya göre yüzde 7.2 yükselerek 549,000'e çıktı. Bloomberg'in araştırmasına göre, konut başlangıçlarının 520,000 olması bekleniyordu.