Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Türk Telekom Grubu'nun yılın ilk çeyreğinde altyapı yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 54 artarak 314 milyon liraya ulaştı.

Türk Telekom, 2011 birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, yılın ilk çeyreğinde Grubun gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 2,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Aynı dönemde sabit ve mobil pazarlardaki yatırımlara hız verilirken, birinci çeyrek itibariyle gerçekleşen altyapı yatırımı 314 milyon lira oldu. Devam eden yatırımlarla saha dolabı ve binaya Kadar Fiber (FTTN) 3 milyon haneye ulaşırken, bu sayede daha yüksek kota ve hızların sunulabilir hale geldiği belirtildi.

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türk Telekom Grubu'nun yılın ilk çeyreğinde gösterilen performansla 2011 yılına iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, Grup gelirlerinin yüzde 12 artarak 2,9 milyar liraya yükseldiğini, FAVÖK'te yüzde 20 büyüme elde edilirken, FAVÖK marjının yüzde 44 olduğunu ve net gelirin 609 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Bu durumun, tüm iş segmentlerinde elde edilen başarılı performansın sonucu olduğunu ifade eden Kanafani, şunları kaydetti:

''Türk Telekom Grubu sağlam büyüme ve akıllı sermaye yatırımlarına ilk çeyrekte de devam etti. Müşterilerimizin sadakatini avantajlı tarifelerle artırırken dünya standartlarında hizmetler sunduk. Dahası, ilk çeyrekte bir önceki yıla kıyasla yüzde 54 daha fazla sermaye yatırımı yaptık. Devam eden altyapı ve teknoloji yatırımlarımız sadece büyümeyi desteklemekle kalmıyor aynı zamanda ülkemizin rekabet gücünü de artırıyor.''

Sabit ses tarafında 2010 yılında sunulan 'Ev Avantaj' paket tarifelerinin abone sayısının 6,4 milyona çıktığını, sabit genişbant tarafında bu yılın ilk çeyreğinde 95 bin yeni abone elde ederek 6,7 milyondan fazla ADSL hattına ulaşıldığını, saha dolabı ve binaya kadar fiber (FTTN) dahil şebekeye yapılan ve şu anda 3 milyon haneye ulaşan yatırımların sonuç vermeye başladığını belirten Kanafani, bu yatırımların, ADSL müşterilerine daha yüksek kota ve hızlar sunmalarını sağladığının altını çizdi.

Kanafani, 1 milyondan fazla müşterisi olan ödüllü ürünleri Tivibu Web'in başarısını en son çıkardıkları Tivibu Ev (IPTV) ile sürdürdüklerini ifade etti.



-AVEA ABONE SAYISINI ARTIRDI-



Hakam Kanafani, mobil pazarda rekabet yoğunlaşırken satış ve pazarlama harcamalarının da arttığını, Avea'nın zor piyasa koşullarına rağmen abone sayısını ilk çeyrekte 200 bin artırdığını ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla FAVÖK seviyesini iki katına çıkardığını bildirdi.

Avea'nın gelir büyümesini sürdürdüğünü ve müşteri tabanını 11,8 milyona çıkardığını belirten Kanafani, ana odak noktasının faturalı müşteriler olduğu pazarda, Avea'nın faturalı abone bazını 5 milyona çıkardığını, yüzde 16 büyümeye tekabül eden bu artış ile birlikte, karma kullanıcı başına ortalama gelirin yüzde 7 arttığını kaydetti.

Yılın ilk çeyreğinde tanınırlığın artmasıyla uluslararası arenada önemli ödüller kazandıklarını anımsatan Kanafani, şunları kaydetti:

''TivibuWeb için IP&TV World Forum ödülünü ve İngiltere'nin en önemli ödüllerinden biri olan Best Business Awards'da En Müşteri Odaklı Şirket ödülünü kazandık. Çok yakın zamanda açtığımız yatırımcı ilişkileri web sitesi ise IR Global Rankings'in Avrupa'nın En İyi Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi ödülünü aldı.

Türk Telekom Grubu'nun başarısı yenilikçi ürün ve hizmetler, güçlü ve proaktif satış gücü ve başarılı müşteri ilişkilerini kapsayan geniş bir yelpazeye dayanır. Türk Telekom Grubu yakaladığı büyümeyi 2011 yılının devamında da artırarak sürdürecek güce sahiptir. Müşterilerimize her zaman daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceğiz.''