Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin varlıklar bakımından beşinci büyük bankası olan Goldman Sachs'ın karının yüzde 21 düştüğünü açıklamasının ardından New York'ta işlem gören hisseleri de değer kaybederken; analistler ise bankanın öngörülemez yatırımlarının tahminleri aştığı açıklamasını yaptılar.

5 ekimden beri en düşük seviyesini gören Goldman Sachs hisseleri yüzde 2.7 ya da 4.17dolar gerileyerek NYSE'de New York saati ile 12.31'de 159.61 dolardan işlem gördü.

ABD'nin uzun vadeli görünümünün S&P tarafından negatife çevrilmesi sebebiyle New York Borsası'nda oluşan dünkü ağır kaybın ardından S&P'nin en büyük oyuncularından biri olan Goldman Sachs'ın hisselerinin gerileyişinin ABD piyasalarında olumsuz etkiyi sürdürmesinden korkulurken konut başlangıçlarının tahminleri aşması ile New York Borsası günü değer artışıyla kapattı.

Goldman Sachs 2011 yılının ilk çeyreğinde 2.74 milyar dolar kar etti. Banka geçen yılın aynı döneminde 3.46 milyar dolar kar açıklamıştı. Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway Inc.'ye ödenen tercihli temettü dahil hisse başına kar ise, bir yıl önceki seviyesi olan 5.59 dolardan 1.56 dolara düştü. Bloomberg'ün 16 analiste dayandırdığı araştırmasına göre, hisse başına karın yılın ilk çeyreğinde 81 sent olması bekleniyordu.