Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de 3 dev şirketin ilk çeyrek kâr rakamları açıklandı. Intel'in hem kârı hem de gelirleri ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Dünyanın en büyük çip üreticisi olan Intel birinci çeyrekte hisse başına tahminlerin üzerinde 56 cent kâr açıkladı. Bloomberg'in beklentisi ise bu rakamın 46 cent olacağı yönündeydi. Intel'in kârı böylece 2,4 milyar dolardan bu yıl 3,2 milyar dolara yükseldi.

Intel'in birinci çeyrekte gelirleri ise 12,8 milyar dolar oldu, bu rakam geçtiğimiz yıl aynı dönemde 10,3 milyar dolar, Bloomberg beklentisi de 11,9 milyar dolardı.

Internet devi  Yahoo'nun ilk çeyrek kârı ise geçtiğimiz senenin altında gerçekleşti ancak beklentileri aştı. Yahoo ilk çeyrekte 223 milyon dolar ve hisse başına 17 cent kâr elde ederek, 16 cent olarak belirlenen beklentinin üzerine çıktı.

Geçtiğimiz sene bu rakamlar 310 milyon dolar ve hisse başına 22 cent'ti.

Yahoo'nun gelirleri de yüzde 6 oranında düşüş kaydederek 1,06 milyar dolara indi; ancak tahmnileri aştı. Bloomberg ekonomistleri, internet devinin 1,05 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyordu.

IBM'in kârı da  piyasalar tarafından merakla beklenen teknoloji hisseleri arasındaydı. IBM'in ilk çeyrek kârı 2,9 milyar dolar oldu bu hisse başına ise 2 dolar 31 cent'e denk geldi. Beklenti ise 2 dolar 30 cent'ti.

IBM geçtiğim,z yıl 2.6 milyar dolar ve hisse başına  1 dolar 97 cent'ti kâr açıklamıştı.

IBM'in gelirleri de  ilk çeyrekte  24 milyar dolarlık beklentilerin üzerinde gelerek, 24,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.