Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları Güney Kore wonu öncülüğünde, yuanda daha hızlı değerlenmeye izin verileceği yönündeki açıklamaların ardından değerlendi.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hu Xialian, Salı günü yaptığı konuşmasında daha esnek yuanın ithal enflasyondan kaynaklanan baskıları azaltabileceğini söyledi. Merkez Bankası danışmanlarından Xia Bin ise Çin'in bir kerelik değerlenme ihtimalini gözden çıkarmadığını belirtti.

Asya'da en çok işlem gören 10 para birimi, ABD'den gelen olumlu konut başlangıç verileri ve Johnson & Johnson dahil birçok şirketin bilançosunun beklentileri aşmasıyla değer kazandı.

Yuandaki değerlenmeye izin verileceğine ilişkin açıklamaların Asya paralarını yukarı çektiğini belirten Westpac Banking Corp.'un stratejistlerinden Jonathan Cavenagh, ABD'den gelen veriler ve bilançoların da etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Won, dolar karşısında yüzde 0.7 değerlenerek 1,083.55'e çıktı. Singapur doları yüzde 0.5 kazançla 1.2410'; Tayvan doları yüzde 0.5 değerlenmeyle 28.993'e ve Malezya ringgiti de yüzde 0.3 yükselişle 3.0178'e ulaştı. Yuan da dolar karşısında yüzde 0.06 oranında prim yaptı ve 6.5266'dan işlem gördü.