Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığında yılda 3 bin kadro boşaldığını, bu kadroları dolduracak eleman bulamadıklarını söyledi.

Yılmaz, Mersin'in Erdemli İlçe Müftülüğünce 300 bin TL harcanarak bakımdan geçirilen Limonlu Kız Kuran Kursunun açılış töreninde, Türkiye genelinde 97 bin resmi kayıtlı hafız ile 10 bin 500 Kuran Kursu bulunduğunu söyledi.

Türkiye genelinde açılan kursların yüzde 92'sinin kız, yüzde 8'inin ise erkek kurslarından oluştuğunu belirten Yılmaz, erkekler açısından az olan kurs sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığından yılda en az 3 bin kadronun emeklilik ya da değişik sebeplerden dolayı boşaldığını vurgulayan Yılmaz, ''Yılda 3 bin kadro boşalıyor, yerini dolduracak eleman bulamıyoruz. Bu açığı kapatmak için sadece imam hatip liselerinden mezun gençler de yetmiyor. Bu nedenle erkek çocuklarını da kurslara göndermek gerekiyor'' dedi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de dini bilgileri ve Kur'an-ı Kerim'i doğru bir şekilde öğrenerek, çocuklara da öğretmek için bu tür müesseselere ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Toplumun her katmanı için dini bilgilerin önemine işaret eden Özefe, ''Özellikle yarının annelerine dinimizi doğru şekilde öğretmek çok daha önemlidir. Kuran kursunda eğitim görecek kızlarımız, yarın anne olup çocuklarına dinlerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğretecekler. Öğrendiklerini başkalarına öğreterek ışık olacaklar'' diye konuştu.

Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy ise il genelinde Kuran kurslarının yapımında ve modernizasyonunda büyük gelişmeler kaydedildiğini belirtti. Son üç yılda kursların sayısının yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdiğini ifade eden Ersoy, ''Üç yıl önce 69 Kuran kursu varken bugün bu sayı 150'ye çıktı. Öğretici sayısı ise 80'den 250'ye yükseldi. Öğrenci sayısı da 5 bine ulaştı'' dedi.

Erdemli Müftüsü Mustafa Topal da yaklaşık 25 yıl önce yapılan kursun öğrenci yokluğundan yıllardır atıl kaldığını, yaklaşık 300 bin TL harcayarak yeniden hizmete açtıkları kursta 50 öğrencinin yatılı eğitim göreceğini kaydetti.