Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

En büyük ham petrol tüketicisi olan ABD'de ekonominin düzeldiğine dair işaretlerin ülkedeki yakıt talebini artıracağı beklentisiyle New York'ta petrol fiyatları üçüncü günde yükseldi.

Haziran vadeli petrol kontratları Asya hisse senetlerinin yükselmesiyle birlikte dünkü %2.9 olan kazançlarını bugün yüzde 0.9 kadar genişletti. ABD Enerji Bakanlığı'nın ham petrol stoklarında düşüş olduğunu açıklaması da fiyatların yükselişinde etkili oldu.

Singapur'daki Australia & New Zealand Banking Group'ta emtia stratejisti olan Serene Lim, "Dün teknoloji sektöründe beklenenden daha iyi kâr rakamları açıklandı. Bu da yüksek emtia fiyatlarına dair endişelere rağmen talebin iyi olduğunu gösterdi" dedi.

Haziran vadeli ham petrolün varili Nymex elektronik işlemlerde 95 sent değerlenerek 112.40 dolar oldu. Kontrat, Singapur'da saat 11:39 itibariyle 111.98 dolardan işlem gördü. Dün kontrat 3.17 dolar tırmanışla 11.45 dolar olarak 8 Nisan'dan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Haziran vadeli Brent tipi petrol 35 sent yükselerek varil başına 124.20 dolardan işlem gördü. Kontrat dün Londra'daki ICE Futures Europe'ta 2.52 dolar veya yüzde 2.1'lik yükselişle dünkü seansı 123.85 dolar olarak 11 Nisan'dan beri en yüksek seviyede sonlandırmıştı.