Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Helsinki'de milliyetçi Gerçek Finlandiyalılar partisinin yükselişi, Portekiz'e Avrupa Birliği'nden yardım alabilmek için daha fazla bütçe kısıntısına gitmesi yönündeki baskıları artırabilir.

17 Nisan seçimlerinden üçüncü parti olarak çıkması, Gerçek Finlandiyalılar'ı Avrupa'da kurtarma politikalarının merkezine getirdi ve borçlu ülkelerin kurtarılmasını engelleyecek konuma gelmesini sağladı. Dış yardım karşıtı kampanya izleyen Sosyal Demokratlar da, Gerçek Finlandşyalılar ile birlikte, Maliye Bakanı Jyrki Katainen'in liderliğindeki Ulusal Koalisyon'a katılabilir.

Viyana'daki Ithuba Capital AG'nin varlık yönetimi eş başkanı Martin Blum, "Finlandiya siyaseti piyasa için bir endişe kaynağı" dedi ve "Bu, kurtarmalar için nakit harcamanın siyasi anlamda aşırı riskli olduğu konusunda, Euro Bölgesi'ndeki diğer hükümetlere de açık bir uyarı sinyali" şeklinde görüş bildirdi.

17 Nisan seçimlerinden bir gün sonra, Gerçek Finlandiyalılar'ın lideri Timo Soini, Yunanistan ve İrlanda dahil, "işlemeyen bir mekanizma" olarak adlandırdığı kurtarma paketlerinin yeniden müzakere edileceği taahhüdünde bulundu.