Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Akzo Nobel NV'den Apple'a şirketlerin karlarının analistlerin tahminlerini aşması ile Avrupa hisse senetleri hızlı yükselişine 3. gününde de devam etti, Stoxx Europe 600 Endeksi haftalık kazancını uzattı.

İlk çeyrek kazancını açıklayan Akzo Nobel hisseleri yüzde 4.1 değer kazandı. Ganyan bayiilerinin satışlarının artmasıylaWilliam Hill Plc hisseleri ise yüzde 7.5 yükseliş gösterdi. Daha yüksek gelir ve fiyat tahminlerinin ardından Finlandiyalı çelik üreticis Rautaruukki Oyj hisseleri ise 3 ayın en büyük rallisini gerçekleştirdi. Royal KPN NV hisseleri ise yüzde 8.4 sert düşüş gösterdi.

Stoxx 600 endeksi yüzde 0.5 değer kaznarak Londra'da 280.47 seviyesinden kapandı. Intel'den L'Oreal'e tahminlerin üstünde gelen şirket karlarıyla yatırımcıların küresel ekonomik toparlanmanın güçlendiğine dair iyimserlikleri arttı; endeks bu hafta içinde ortalama yüzde 1 değer kazandı. Avrupa Borsaları yarın yani cuma günü Paskalya Tatili sebebiyle kapalı olacak.

Beklentilerin üstünde gelen kazançlar toparlanmanın ivme kazandığına dair güven piyasalra güven aşılıyor. Özellikle de şirketler önümüzdeki çeyrek için kalkanlarını kaldırıyorlar." diyen Londra'daki ETX Capital'ın Alman satış baş traderı Markus Huber  "İvme kazanan ekonomik büyüme yükselen emtia fiyatlarını gölgede bırakacaktır ve ılımlı bir şekilde baskılayacaktır." yorumudna bulundu.

11 nisan tarihinden beri kazançlarını açıklayan Stoxx 600'deki 35 şirketten 22'sinin kazançları tahminlerin üstünde geldi.