Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group Inc. ve InterContinentalExchange Inc.'den gelen güncellenmiş birleşme teklifini de geri çevirdi. New York Borsası yönetimi, Deutsche Börse AG ile anlaşmalarına sadık kalacağının böylece bir kez daha altını çizmiş oldu.

New York borsası, ICE ve Nasdaq tarafından bu hafta yeniden yapılmış olan ve "geliştirilmiş" olduğu belirtilen teklifin, özünde aynı olduğunu savundu ve teklifi 2. kez reddetti.

NYSE Euronext Yönetim Kurulu Başkanı Jan-Michiel Hessels, görüşlerinin değişmediğini, Nasdaq-ICE teklifinde ümit vadeden bir nokta bulmakta güçlük çektiklerini ifade ederek, teklifin kabul edilemez bir yürütme riski bulunduğuna dikkat çekti. Hessels, Nasdaq'ın teklifinin NYSE Euronext'in paydaşlarının menfaatlerine uygun olmayacağını savundu.

ICE ve Nasdaq, Salı günü yeniledikleri NYSE teklifinde, kendilerinin anlaşmayı feshetmesine karşı 350 milyon dolar değerinde "fesh cezası" maddesini eklemişti. İki ortak, NYSE'ye aynı zamanda şirkete bir dizi bankadan elde edilecek 3.8 milyar dolar değerinde taahhütlü para kaynağı vaad etmişti.