Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Intel Corp., Apple Inc., PSA Peugeot Citroen ve L’Oreal SA'nın karlarının küresel ekonomik toparlanmaya yönelik iyimserliği artırmasının etkisi ile, satış dalgasının ardından yükseldi.

Avrupa'nın ikinci büyük chip üreticisi Infineon Technologies AG yüzde 32ün üzerinde yükseldi. Peugeot ve Fiat SpA otomobil şirketlerindeki yükselişlere öncülük ederken, dünyanın en büyük kozmetik üreticisi L’Oreal, Paris'te yüzde 22nin üzerinde prim yaptı.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi, 37 hissesinin kar açıklamasında bulunduğu bu hafta yüzde 1 yükseldi. Endeks 18 Nisan'da, Standard & Poor's'un ABD'nin not görünümünü düşürmesinin ardından yüzde 1.7 düştü ve son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Ashburton Ltd.'den Tristan Hanson "Recihli varlık sınıfımızda, hisse senedi tarafındaki konumumuz devam ediyor" dedi ve "Sahne arkasında, şirket karları ve nakit akışı, krizden güçlü bir şekilde toparlanmaya devam etti" şeklinde görüş bildirdi.

18 Batı ülkesinin 10'unda ulusal gösterge endeksler yükseldi. Almanya'da DAX Endeksi yüzde 1.6, Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 1.2 ve İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

Yunanistan'ın ASE Endeksi ve Portekiz'in PSI-20 Endeksi en kötü performans gösteren endeksler oldular ve sırasıyla yüzde 2.6 ve yüzde 1.7'lik düşüşler gösterdiler.