Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinli bankalar ve imar şirketlerinin gerçek değerinin altında seyrettiğini ve enflasyonun kontrol altına alınmasıyla kazançların artacağını söyleyen Çin'in en büyük yatırım fonu şirketinin yöneticiilerinden Wang Yawei 3 aylık raporunun yayınladı. Raporda, Asya Borsaları arasında en iyi performansa sahip olan Çin'deki hisselerin ikinci çeyrekten itibaren ufak kazançlar açıklayabileceğini söyledi.

Wang, banka ve imar şirketlerinin kazanç görünümünün olumlu olduğuna dikkat çektikten sonra "kısa vadeki enflasyon faktörü de hükümetin sıkılaştırma önlemleriyle dengelenecek ve kontrol altına alınacaktır" dedi.

China Asset Management Co.'nun yatırım fonu birimi China AMC Large-Cap Select Fund, son yıllarında rakiplerini yüzde 97 oranında katladı.

CSI 300 Endeksi'nde yer alan bankalar ve imar şirketleri gibi finansal kuruluşların endeksi, bu yıl yüzde 9.2 kazançla, en iyi performans göstereb 2. sektör oldu. Faiz artışlarıyla net faiz marjları yükselen bankalar kârlarını artırarak endekste ralli yaptı. Endeks 2010'da merkez bankasının sıkılaştırma politikalarını uygulamaya başlamasıyla yüzde 27 düştü.

Wang, ciddi düzeltmelerin ardından emlak hisselerini yükselişin beklediğini söyledi.