Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nintendo Co. ve Nidec Corp.'un beklentilerin altında kalan kâr açıklaması ve Standard&Poor's Derecelendirme Servisi'nin Japon otomobil üreticilerinin kredi notu görünümünü indirmesinin ardından Nikkei 225 Endeksi, 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

Dünyanın en büyük video oyunu üreticisi Nintendo, yüzde 3.3; harddisk motoru üreticisi Nidec ise yüzde 1.7 değer kaybetti. Toyota Motor ise S&P'nin şirketin not görünümünü indirmesinin ardından yüzde 1.8 düştü.

Hiç kimsenin depremin şirketler üzerinde böyle etkisi olabileceğini öngörmemiş olduğunu belirten Chuo Mitsui Asset Management'ın genel müdürü Naoteru Teraoka, üretim seviyelerinin düştüğünün farkında olduklarını, ancak bunun geri dönüşünün olacağını ifade etti. Teraoka, "belirsizlik, kazanç görünümünü tahmin etmeyi zorlaştırıyor" dedi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 9,540.27 puana geriledi ve 12 Nisan'dan bu yana en sert düşüşüne işaret etti. Topix Endeksi ise yüzde 0.1 düşüşle 832.27 puandan işlem gördü. Topix, 11 Mart'taki depremden bu yana yüzde 9.7 değer kaybetti.