Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvillerinin faizleri, ekonomistlerin hızlı düşüş bekledikleri konut gayrımenkul fiyatları verileri öncesi, son bir ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

Fed'in iki gün sürecek olan toplantısı bugün başlıyor ve bu toplantıda Fed'in Haziran'da sona erecek 600 milyar dolarlık tahvil alım programının bitişi yaklaştıkça, faizleri düşük tutmanın yollarını arayacağı şeklinde spekülasyonlar var. Hazine bugün, bu hafta düzenleyeceği üç ihalenin ilkinde, 35 milyar dolarlık iki yıl vadeli tahvil satışı planlıyor. Ancak rekor seviyelere çıkan borçlar, harcamaların nasıl kısılacağı tartışmalarını alevlendiriyor.

Tayvan'ın ikinci büyük hayat sigortası şirketi Shin Kong Life Insurance Co.'dan Zeal Yin, "Fed düşük faizlerin sürdürülmesine yardımcı olacak" dedi ve "Eğer hükümet harcamaları kısarsa, bu duırum büyümenin yavaşlamasına neden olacak" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD hazine kağıdının faizi, Londra saati ile 06:38'de, 1 baz puan düşerek yüzde 3.35'e indi. Şubat 2021'de vadesi dolacak yüzde 3.625 faizli kağıdın fiyatı, 3/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 94 sent yükselerek 102 1/4'e ulaştı. Faizleri 19 Nisan'da yüzde 3.34'e düştü ve 24 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Zeal Yin, Fed'in tuttuğu Hazine kağıtlarından ende ettiği faiz ve ana para ödemelerini yılın ikinci yarısında tekrar yatırım yapmaya yöneltme kararı alabileceğini söyledi ve şirketinin geçen hafta ABD hazine kağıdı alımı yaptığını sözlerine ekledi.