Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen ve dolar tüm önemli para birimleri karşısında değerlendi. Suriye'de şiddetin yükselmesi ve Asya Borsalarının gerilemesi, güvenli varlık talebini artırdı.

Japon yeni, Suriye'de güvenlik güçlerinin Dara'ya girmesinin üzerine euro karşısında 2 gündür devam eden düşüşünü sonlandırdı. dolar ise euro karşısında 6 günden bu yana ilk kez artış kaydetti. Euronun gerilemesinde, İtalya'nın Libya'daki hava saldırılarına katılacağını açıklaması etkili oldu. Avustralya doları ise emtia fiyatlarındaki yükselişin ülkenin ihracat görünümünü aşağı çekmesinin ardından üçüncü gününde de değer kaybetti.

Suriye ve Libya'daki şiddet olaylarının risk duyarlılığını artırdığına dikkat çeken NTT SmartTrade Inc.'in yöneticilerinden Takashi Kudo, bunu da yen ve dolar gibi sığınılacak liman olan paraların alımını artırdığını belirtti.

Japon yeni euro karşısında 119.32'den 118.69'a yükseldi. Dolar ise euro karşısında yüzde 0.3 artışla 1.4538'den işlem gördü. Yen, dolar karşısında da değerlenerek 81.83'ten 81.61'e yükseldi. Yen, gün içinde 81.57 seviyesinden dolar karşısında 29 Mart'tan bu yana en yüksek düzeyini test etti.

Suriye'de güvenlik güçleri Dara kentine girdi. Ülkede elektrik ve telefon hatları da kesildi.