Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, seansın başlarında düşük seyrettikten sonra, UBS AG'nin karının beklenenden daha iyi çıkmasının, Çin'in büyük bankalar için sermaye hedeflerini daraltmasının olumsuz etkisini gidermesi sonrası yükseldi. Böylelikle Avrupa hisseleri dördüncü günde de yukarı yönde hareket etti. ABD endeks vadelileri yükselirken, Asya hisse senetleri aşağı yönde hareket etti.

İsviçrenin en büyük bankası olan UBD, 2007 yılının sonunda bu yana varlıklı müterilerinden en fazla miktarda taze para çekebilmesinin etkisi ile değer kazandı. İtalya'nın en büyük süt ürünleri üreticisi Parmalat SpA, Groupe Lactalis'in şirketin kalan hisseleri için teklif vereceğini açıklamasının ardından yüzde 12'lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Antofagasta Plc, emtia fiyatlarının dört günlük yükselişinin ardından düşüşe geçmesi sonrası, madencilik hisselerindeki yükselişlere öncülük etti.

Gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi ve Londra saati ile 10:22'de 281.16 puana çıktı. Endeks geçen hafta, Intel Corp. ve PSA Peugeot Citroen gibi önemli şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklamasının küresel toparlanmaya yönelik iyimserliği artırması sonrası yüzde 1 değer kazanmıştı. Endeks, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 7.3 yükseldi.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.5 yükseldi ve New York seansı açıldığında endeksin son beş günde dördüncü kez yukarı yönde hareket edebileceğini işaret ediyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi, dünyanın en büyük video oyunu üreticisi Nintendo Co.'nun karının analistlerin tahminlerinden düşük çıkmasının etkisi ile yüzde 0.4 düştü.

Fed, iki gün sürecek toplantısına bugün başlıyor ve bu toplantıda Haziran ayında sona erecek olan 600 milyar dolarlık tahvil alım programını sürdürüp sürdürmeyeceğine karar verecek. Fed ayrıca yarın politika faizi kararını da açıklayacak. Bloomberg News'un 82 ekonomiste dayandırdığı araştırmasına göre, Fed'in yüzde 0-0.25 aralığındaki politika faizini değiştirmesi beklenmiyor.