Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 26.04.2011 - Şekerbank'ın 2011 yılı ilk çeyrek karı, 30,3 milyon lira oldu.

Bankanın yazılı açıklamasına göre, bankanın mevduat büyüklüğü yüzde 27 artarak 8,2 milyar liraya yükselirken, toplam krediler 7,9 milyar lira, özkaynak büyüklüğü 1,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

İlk çeyrekte geçen yılın ilk çeyreği ile aynı karlılığı yakalayan banka, 30,3 milyon lira kar etti. Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, sonuçları şöyle değerlendirdi:

''Kredilerimiz, yıl sonundan bu yana sektördeki büyüme hızının altında bir oranla yüzde 5,4 büyüdü. Üreteni, üretimi destekleyen stratejimize paralel olarak kredilerde büyümenin tamamını, uzman olduğumuz ve kredi portföyümüzün yüzde 60'ını oluşturan ticari, KOBİ ve küçük işletme kredilerinde gerçekleştirdik.

Ekonomi otoritelerinin, tüketimi ve cari açığı körükleyecek harcamaların disipline edilmesi çalışmaları doğrultusunda aldığı önlemler, bireysel krediler tarafında kendini gösterdi ve bireysel kredilerde yıl başından bu yana gerileme oldu. Genel olarak yıllık seyre baktığımızda ise kredilerde yüzde 25'lik büyüme hedefi içerisinde ilerlediğimizi görüyoruz.''