Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

BOLU (A.A) – 02.05.2011 - Metalden, kimya, ağaç sanayisine kadar çok sayıda faaliyet gösteren Gentaş Genel Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman, 2011'de altın yıllarını yaşayacaklarını söyledi.

Gentaş Genel Metal Sanayi ve Ticaret AŞ, 39. Genel Kurulu, Mengen'de bulunan fabrikanın toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula Mengen Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan, Gentaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman, fabrika yönetim kurulu üyeleri, fabrika müdürleri ve fabrikanın ortakları katıldı.

Kahraman, genel kurulda, 2010 yılının krizden çıkış yılı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Şirketimiz 2010 yılından başarı ile çıkmıştır. Cirosunu ve karlılığını artıran şirketimiz, bir taraftan yatırımlarına da devam etmektedir. 2011'de altın yılımızı yaşayacağız. Kurumsallaşma yolunda emin adımlarla yol almaktayız. Ahenkli bir çalışma temposu yakalayan fabrikamız, artan temposuyla yoluna devam edecek. Türkiye'nin hedefine koyduğu 2023 yılındaki dünyanın 10 büyük ekonomisi ve 500 milyar dolarlık ihracat amacına eminim ki Gentaş grubu da uyum sağlayacaktır.''

Şirketin, geçen yıl 9 milyar 181 milyon 66 bin 92 lira kar ettiğini ifade eden Kahraman, şöyle devam etti:

''Bu karın hepsi ortaklara dağıtılacak. Gentaş'ı devraldıktan sonra 22. Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Gentaş vergisini öder, toplumsal görevlerini yapar, ortağını mağdur etmez ve yatırımlarını tam yapar. Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde Çin'den sonra 2. sırada geliyor. Türk sanayisine büyüme konusunda katkı sağlıyoruz. Biz yatırımlarımızı sürdürüyoruz.''

Mengen Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer de hedefsiz ülkelerin başarıya ulaşamadığını bildirerek, ''Gentaş'ın yeni şirketlerle ilçemize daha fazla yatırım yapmasını temenni ediyorum. Eğitime verdikleri katkılarından dolayı Gentaş fabrikasına ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman'a teşekkür ediyorum. Gentaş'ın Mengen ismi ile beraber reklamlarda, tanıtımlarda yer almasını diliyorum. Mengen ismi Gentaş'ın başında olursa birlikten kuvvet doğar'' diye konuştu.

Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan ise Gentaş Fabrikasına ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman'a eğitime verdikleri destekten dolayı Mengen halkı adına teşekkür ettiğini söyledi.