Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıl vadeli ABD hazine tahvilinin faizi, Usame Bin Ladin'in ölümünün teröristlerin missilleme yapmasına neden olacağı endişeleri ile güvenli liman alımlarının gelmesi sonucu, son altı haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.

İki yıl vadeli hazine kağıdı ise, Şubat ayında düşen ancak Mart ayında bir sıçrama yapması beklenen ABD fabrika siparişleri verisi öncesi, üç günlük kazancını tersine çevirdi. El Kaide liderinin Pakistan'da öldürülmesinin terörist saldırıları tetikleyeceği endişeleri, dün hazine kağıtlarına güvenli liman alımları getirdi ve 10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

UniCredit SpA'nın Münih ofisinden faiz stratejisti Kornelius Purps, "Piyasalar terörist misillemesi endişelerinden kaynaklanan daha yüksek bir risk primini fiyatlıyor" dedi ve "Yatırımcılar, ABD yönetiminin halka dikkatli olması yönünde çağrıda bulunmasının ardından bir miktar tedirgin. Bu durum hazine kağıtlarına destek oluyor" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi fazla bir değişiklik göstermedi ve Londra saati ile 07:46'da yüzde 3.28 seviyesinde kaldı. Şubat 2021'de vadesi dolacak olan % 3.625 faizli kağıdın fiyatı ise 102 27/32 seviyesindeydi. 10 yıl vadeli hazine kağıdının faizi dün yüzde 3.26'ya kadar düşerek, 18 Mart'taki % 3.23'ten sonra en düşük seviyesşne indi.