Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 03.05.2011 - Karsan Otomotiv A.Ş, New York Times'ın, Karsan'ın ihaleden elendiği yönündeki haberine ilişkin, ''Şu ana kadar Taksi ve Limuzin Komisyonu'ndan konu ile alakalı tarafımıza yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır'' açıklamasını yaptı.

Karsan'ın açıklamasında, New York Times Gazetesi'nde yayımlanan haberden, Karsan'ın da haberdar olduğunu, ancak şu ana kadar Taksi ve Limuzin Komisyonu'ndan konu ile alakalı Karsan'a yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, resmi açıklamanın komisyon tarafından yapılmasını takiben konunun kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

New York Times'in haberinde New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan firmasının ''V1'' modelinin, New York Taksi ve Limuzin Komisyonu'nun kararıyla yarış dışı kaldığı iddia edilmişti.

Haberde, ''Geleceğin Taksisi'' ihalesinde Nissan ve Ford ile birlikte finale kalan Karsan'ın elenmesine gerekçe olarak ''ABD pazarında daha önce tecrübesi bulunmayan firmanın yeni dizaynını güvenilir bir şekilde pazara sunması noktasında çekincelerin olması'' öne sürüldü.