Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsasında işlem gören hisse senetleri, ABD'nin en büyük zincir mağazası Sears Holdings Corp.'un öncülüğünde ikinci günde geriledi. Gümüş fiyatları da gerilerken, petrol fiyatları ise ABD'de stokların yükseldiğine dair beklentilerle değer yitirdi.

Newmont Mining ile Conoco Phillips yüzde 2.3'lük gerilemeyle metal ve enerji şirketlerindeki düşüşe öncülük etti. Sears, son çeyrekte zarar ettiğini açıklamasıyla yüzde 9.9 geriledi. Pfizer ise geçen yıl en çok satan ilacından elde edilen kârının tahminlerden az olmasıyla yüzde 2.8 değer kaybetti. MasterCard kârının beklenenden iyi gelmesiyle yüzde 2.6 oranında ralli yaptı.

S&P 500 endeksi New York'ta yüzde 0.9 değer kaybının ardından yüzde 0.3 gerilemeyle 1,356.62 puan oldu. Dow Jones Sanayi Endeksi ise yüzde 0.1'den daha az artarak 12,807.51 puan oldu. S&P 500 endeksi bu yıl yüzde 7.9 oranında yükseldi.

Öte yandan MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, bugün Hindistan Merkez Bankası'nın faiz oranlarını 50 baz puan artırmasıyla yüzde 1.7 değer kaybetti.

ABD'de hisse senetleri fabrika siparişlerinin Mart ayında yüzde 3 arttığını gösteren veriler sonrasında da düşüşünü sürdürdü.