Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan bankaları, ABD'deki bankacılık düzenlemelerine dair daha fazla sıkılaştırma gelmesi hâlinde, türev piyasalarındaki yerlerini Deutsche Bank ve Barclays gibi bankalara bırakmaktan başka seçenekleri olmayabileceği konusunda uyardı.

Fed ve diğer bankacılık regulatörleri, yakın zamanda Amerikan bankalarının ABD dışındaki kolları için yeni kurallar getirdi. Yeni düzenlemeler arasında bankaların nakit ya da hisse senedi gibi varlıklarla marjlarını yükseltmeleri  ve teminat satın alınması gibi seçenekler bulunuyor.

Adını saklı tutan 4 büyük banka, bu düzenlemelerin bankanın ABD'deki birimlerinde bile uygulanıyor olmasını eleştiriyor. ABD'li bir yetkili, marj kurallarının özellikle zorlayıcı olduğunun altını çizerek, “şimdiye kadar türev şartlarının büyük çoğunluğu Uluslar arası konularda sorun çıkarmayacak cinstendi” dedi.

ABD'de olduğu gibi Avrupa'daki hedge fonu ve sigorta şirketleri de yaptıkları her takas işlemi için marj bedeli belirlemek durumunda kalacak. Yetkililer, bunun ABD'deki finansal sektör için ekonomik anlamda yıkıcı olacağını savundu.