Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, bilgisayar-chip endüstrisinde ve paket gıda sektöründeki şirket birleşme haberlerinin, beklenenden kötü çıkan ABD istihdam verisinin olumsuz etkisini dengelemesi sonrası güne durgun başladı.

Varian Semiconductor Equipment Associates Inc., Applied Materials Inc.'in şirketi 4.9 milyar dolara satın alma konusunda anlaştığını açıklamasının ardından yüzde 51 değer kazandı. Ralcorp Holdings Inc., ConAgra Foods Inc.'nin hisse başına nakit 86 sentlik teklif götürmesi ile birliklte yüzde 7.8 değer kazandı.İnce film güneş modülleri üreticisi First Solar Inc., karının düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 6.4 geriledi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1 düşüşle, New York saati ile 09:35'te 1,354.86 seviyesine indi. ABD hisse senetlerinin gösterge endeks olan S&P 500, emtia fiyatlarındaki düşüşlere bağlı olarak, ikinci günde de aşağı yönde hareket etti. DowJones Endeksi ise 17.41 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle 12,790.10 puana indi.

Elmira, New York'ta Chemung Canal Trust Co.'dan kıdemli yatırım uzmanı Tom Wirth, "Değerlemeler makul, ancak insanlar Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi nedeniyle ekstra temkinli olacak" dedi ve "Olumlu taraf, şirket birleşme ve satın alma haberlerinin gelmesi. Bu trendin, bu şirketlerin bilançolarında büyük miktarda para olmasından dolayı, sürmesini bekliyorum. Buna ek olarak, karlar artmaya devam ettiği sürece, hisse senedi piyasalarında yükseliş göreceksiniz" şeklinde görüş bildirdi.